Lampka bagażnika cały czas się pali

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcinusr
    Classic
    • 2018
    • 0

4tech, grube naprawy Panie :wink:
    tak przy okazji awarii się podepnę - wiecie może co może od czasu do czasu wydawać dzwięk ala "wał w polonezie"....tylko dużo ciszej...jak się jedzie 120/130 i puści gaz to słychać...po wciśnięciu gazu lub sprzęgła dźwięk cichnie....cholerka.... to skrzynia, sprzęgło, jakaś półoś? nie jest to jeszcze męczące, ale słychać. dziś oleum wymienione w skrzyni, a nadal to słychać. Aha chodzi o MII 1.6 :wink:
    może to cholira zimówki, ale na 99 procent ustaje to po wsiśnięciu sprzęgła lub dodaniu gazu....przewrażliwiony chyba jestem po swoim MI... :roll:
  • marcinusr
    Rider
    • 2014
    • 275

Tak jak w temacie. Ostatnio zauważyłem, że lampka w bagażniku pali się non stop. Kombinowałem na wszystkie sposoby. Próbowałem kabelkami ruszać, wymieniać żarówki.

Macie jakiś pomysł co może być przyczyną i jak ten problem rozwiązać? Przecież nie może się palić 24/7
    [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marcinusr, Mikrostyk może być walnięty albo nie ma masy.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• marcinusr
        Rider
        • 2014
        • 275

Każda inna lampka działa idealnie, tak jak jej zagram - tak świeci. Co więc Aniele powinienem teraz zrobić? :P
        [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marcinusr, Lampki w bagażniku mają plus(+) stały a minus(-) steruje oświetleniem.Zaś mikrostyk włącza,wyłącza minus.Najlepiej by było ściągnąć z klapy osłone i wymontować zamek.No i sprawdzzić czy jest sprawny.
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• marcinusr
            Rider
            • 2014
            • 275

No fakt faktem, zamek jest uszkodzony. Tzn. mogę otworzyć, zamknąć już samochodu nie mogę. Tylko, że ten zamek to już z 5 lat jest uszkodzony, a ta lampka dopiero niedawno zaczęła świecić non stop. Fakt faktem ostatnio otwierałem samochód przez bagażnik, czyli lampka się włączyła, a że zamek jest uszkodzony to już się nie wyłączyła, dobrze rozumiem?
            [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

• aniol
              RS
              • 2012
              • 5228
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marcinusr, No właśnie.Przy ostatnim otwarciu,zamknięciu mógł już dupnąć i lampka sie cały czas pali.Twierdzisz że zamek masz walnięty to i tak go musisz wymienić.
              Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• marcinusr
                Rider
                • 2014
                • 275

Dzięki za pomoc! W takim razie z wymianą poczekam chyba do przyszłego sezonu, to od razu sobie w pilocie zamykanie i otwieranie zrobie, a co!
                [O1] GOLD MODE ON

Komentarz

• aniol
                  RS
                  • 2012
                  • 5228
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

marcinusr, Jak szaleć to szaleć :szeroki_usmiech
                  Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pablokinah
                    Rider
                    • 2010
                    • 574

Zamieszczone przez marcinusr
                    Macie jakiś pomysł co może być przyczyną i jak ten problem rozwiązać? Przecież nie może się palić 24/7
                    W moim przypadku po zakupie auta też zauważyłem iż się świeci cały czas lampka bagażnika okazało się że skobel był przesunięty i źle się zamek zamykał delikatna regulacja juz cztery lata i po problemie.
                    jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• Mariusz87
                      L&K
                      • 2011
                      • 1286
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

marcinusr, a wsadzałeś zwykłe żarówki czy led? Jak masz led to spróbuj wsadzić zwykłą i zobacz co się będzie działo.
                      moje stare auto
                      jest scout

Komentarz

• Marian 2
                        L&K
                        • 2007
                        • 1086
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • AQY 2.0 MPI 115 KM

Światło w bagażniku w większości przypadków nie jest potrzebne. Mam tu na myśli to, że samochód w "większości przypadków" jest użytkowany w dzień, stosunkowo rzadko w nocy w ten sposób że otwierany jest bagażnik.
                        Dobrym rozwiązaniem jest zamontowanie dodatkowego wyłącznika w łatwo dostępnym miejscu, także wtedy gdy wszystko jest sprawne. Po co ma się świecić żarówka w dzień, lub wtedy gdy przewozi się coś wymuszające otwartą klapę bagażnika.
                        Taki wyłącznik rozwiąże sprawę do czasu naprawienia usterki, a także przyda się póżniej, po naprawieniu. Światło będzie na życzenie, automatyczne lub wyłączone, z możliwością włączenia w każdej chwili.

Komentarz

• rafall79
                          Drive
                          • 2010
                          • 89

u mnie lampka w bagazniku zapala sie po okolo 5 min od otwarcia klapy bagaznika, moim rozwiazaniem bylo kupno lampki LED, ktora ma czujnik ruchu i zmierzchu. Super rozwiazanie tymbardziej, ze kosztowało mnie 7,99zl.
                          Niestety nie wiem co jest przyczyna zapalania sie orginalnej lampki bagaznika dopiero po kilku minutach od otwarcia klapy.
                          Rafał

Komentarz

• buldoggg
                            Rider
                            • 2014
                            • 347
                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

I zwykła żarówka jak świeci się cały czas nie rozładuje ci akumulatora ?

Komentarz

Pracuję...